Büntetnék a gyógyszer reexportot

A jövőben akár 500 millió forint pénzbírsággal, sőt a gyógyszertár működéséhez nélkülözhetetlen személyi jog megvonásával is sújthatják azt a patikust, akiről bebizonyosodik, hogy külföldre juttatott az olcsóbb hazai gyógyszerekből - írja a Világgazdaság pénteki számában.

Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója a lapnak elmondta, hogy a patikai reexport létező probléma, szerinte szankcionálással és ellenőrzéssel lehetne megálljt parancsolni ennek a gyakorlatnak.

A lap írása szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet már megkezdte az egyeztetést a Magyar Gyógyszerészi Kamarával arról, hogy - várhatóan az őszi törvényezési időszakban - egyszerűsítik a jogszabályokat.

A főhatóság radikális fellépést szeretne azokkal a gyógyszerészekkel szemben, akikről bebizonyosodik, hogy a reexporttal tudatosan sértettek jogszabályt. Ez esetben elképzelhető, hogy a súlyos, akár 500 millió forintos pénzbírságon túl a hatóság akár a patikus személyi jogát is megvonná, ami egyet jelentene azzal, hogy nem működtethetne gyógyszertárat - mondta Pozsgay Csilla a Világgazdaságnak.

| gyógyszer reexport, gyógyszer
2015-05-18 10:08:32
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop