LMP: meg kell állítani az egészségügyi dolgozók elvándorlását!

Az egészségügyi dolgozók elvándorlásának megállítására is programot készít az LMP az érintettek megkérdezésével - mondta az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett pártja Retúr programjának harmadik szakaszát mutatta be, amelynek keretében a már külföldön dolgozó és az azt még csak fontolgató orvosokat és ápolókat kérdezik tapasztalataikról, bérproblémáikról vagy munkakörülményeikről, de a kormány bérpolitikájáról is, valamint arról: hogyan lehetne őket hazacsábítani vagy itthon tartani.

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: a párt honlapján megtalálható kérdőív kitöltésében kiemelten számítanak azok válaszaira, akik kényszerből hagyták el Magyarországot.

Az LMP célja az is, hogy lépésekre kényszerítsék a kormányt a szakadék szélén álló egészségügy érdekében - hangsúlyozta Szél Bernadett, hozzátéve: konkrét adatokkal is szembesíteni fogják a kabinetet, ha legközelebb ismét "alamizsnával" akarja elhallgattatni az egészségügyi dolgozókat.

A párt korábban már kérdőívet tett közzé a kivándorlást fontolgató állampolgárok, valamint a már kint élők számára. Eddig mintegy négyezren töltötték ki azokat - ismertette a politikus.

Szél Bernadett kérdésre a családtámogatások augusztusi előrehozott kifizetéséről szólva azt mondta: az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézkedése csupán tüneti kezelés, beismerése annak, hogy hiba volt az óvodakezdési támogatás eltörlése.

| egészségügy, egészségpolitika
2015-08-06 20:50:06
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop