Semmelweis Egyetem: a klinikai rektorhelyettes lesz az operatív irányítója a betegellátás szervezésének

A Semmelweis Egyetem (SE) szenátusa elfogadta az intézmény újjászervezett klinikai központjának működési rendjét, amely az eddigi gyakorlattól eltérően lehetővé teszi, hogy a klinikai rektorhelyettes legyen a betegellátás szervezésének operatív igazgatója.

Az intézmény az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kitért arra is, hogy a szenátus elfogadta az egyetem 2015-ös kiegészített költségvetését, 400 millió forintos külön keretet biztosítva a klinikum gazdálkodási helyzetének javítására.

Emlékeztettek arra, hogy idén először - még az év elején - egyensúlyi költségvetést készített az egyetem. A kormányzati szakmapolitikai döntésnek megfelelően ugyanis a büdzsé csak olyan bevételekre épülhet, amelyek tartósan, kiszámíthatóan és hosszabb távon jelentkeznek az egyetem gazdálkodásában.

A szemléletváltás célja egyebek mellett az volt, hogy ne legyen eleve túltervezve a költségvetés. A klinikák és intézetek többsége, megértve a helyzetet, több lépést is tett a hatékonyabb működés érdekében. Az egyetem likviditási helyzete - a kormányzati és a belső intézkedések hatására - számottevően javult, a lejárt szállítói állomány az év eleji összeg 30 százalékára csökkent, amelynek döntő része 30 napon belüli tartozás - olvasható a közleményben.

| oktatás, egészségügy, egyetem, Semmelweis Egyetem, klinikai rektorhelyettes
2015-09-25 15:58:34


Ha Gyurcsányékon múlna, tényleg válság lenne az egészségügyben

A Fidesz szerint Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben.


Ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet és adjon újabb forrásokat az egészségügynek.


Kásler Miklós a betegek sírásója

Kásler Miklós úgy nyilatkozott a sürgősségi ellátásról, hogy úgy rendbe hozta azt, hogy "nem is talál rajta senki fogást, le is került a napirendről a kérdés".


ÁEEK: további szoftverfejlesztések

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).


MSZP-Párbeszéd: európai egységes minimálbér kell az egészségügyben is

A magyar egészségügyben is be kell vezetni egy európai egységes minimálbért, ami megmentheti az ágazatot az összeomlástól - mondta Korózs Lajos, a szocialisták ország...


hirdetés