MESZK-elnök: nem fog felmondani hatszáz egészségügyi szakdolgozó október 1-jével

Nem fog felmondani október 1-jével hatszáz egészségügyi szakdolgozó, hiszen júliusban legitim módon kezdődtek meg a munkavállalók képviselői és az egészségügyi államtitkárság között az ágazati egyeztetések - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke szerdán az MTI-nek.

Balogh Zoltán közölte, a július 1-jén megtartott demonstráción "nem felmondásokat gyűjtöttünk, és nem a felmondásukat helyezték letétbe, hanem egy szándéknyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy ha és amennyiben nem indulnak meg az ágazati egyeztetések, akkor októberben teszik ezt meg".

Az elnök szerint azonban július óta kézzel fogható továbblépés történt az ágazati kollektív szerződés kialakításának szempontrendszerén és az egyes fejezetek szintjén. Úgy vélte, a tárgyalásoknak néhány héten belül lehet eredménye, ezek között említette az ágazati kollektív szerződés munkajogi pontjait.

A MESZK-elnök kinyilvánította, hogy az egészségügyi ágazat munkavállalóinak érdekében folytatott érdekérvényesítést tárgyalások útján kívánja folytatni.

A kamara minden tárgyalási lehetőséggel továbbra is élni kíván, ahol kézzelfogható, konkrét eredményeket tud elérni tagjai helyzetének javítása érdekében. Éppen ezért nem kívánunk újabb demonstrációt és felmondó kampányt indítani - hangsúlyozta Balogh Zoltán.

| egészségügy, szakszervezet, szakdolgozó, egészségpolitika
2015-09-30 17:37:02


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...