Együttműködés a Semmelweis Egyetem és a gyógyszerészeti intézet között

A mellékhatás-jelentések számának növekedését, nagyobb gyógyszerbiztonságot és új tehetséggondozó ösztöndíjprogram megjelenését várják a Semmelweis Egyetem (SE) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) között létrejött stratégiai együttműködéstől.

A megállapodást csütörtökön írta alá Szél Ágoston, az SE rektora és Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Az együttműködés főbb pillérei az oktatás, kutatás területeit, valamint a közös tehetséggondozást ölelik fel, de kiterjed a gyógyszerészethez kötődő minőségbiztosítási, gyógyszer-engedélyezési, gyógyszer-technológiai, analitikai, oktatási, kutatási területeken túl az egyetem betegellátást érintő tevékenységeire is - írták.

A felek célul tűzték ki a klinikai vizsgálatok hatékonyságának javítását, továbbá a megállapodásban kulcsszerepet kap a gyógyszerek biztonságosságát folyamatosan nyomon követő, a kockázatuk csökkentése és előnyeik növelése érdekében kifejtett tevékenység is.

A közleményben kiemelték, hogy az együttműködés által a leendő egészségügyi szakemberek az egyetemen már az oktatás során megismerkedhetnek az egyre bonyolultabbá váló étrendkiegészítő-rendszerben, és a gyógyítást segítő ismereteket kaphatnak.

Az egészségügyi szakemberek itthon tartását szolgálja a közösen meghirdetett tehetséggondozási program is, amely az érdeklődőknek már az egyetemi évek alatt gyakorlati helyet, majd biztos életpályát biztosít az OGYÉI keretei között.

| egészségügy, oktatás, egyetem, gyógyszer
2015-10-08 18:23:42


A tájékozatlanság komoly akadálya a rák korai felismerésének

A tájékozatlanság még mindig jelentős akadálya a daganatos megbetegedések korai felismerésének - állapította meg az az európai felmérés, amelynek eredményeit az Orsz...


Orbánék a magánegészségügy felé tolják az embereket

Az fog ellátást kapni, aki meg tudja fizetni? Az átlagos magyar 2017-ben évente 55 ezer forintot költött egészségügyre, ami azt jelenti, hogy a lakosság már csaknem az e...


Szakmán kívüli lesz az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa?

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője arra vár választ Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy valóban egy szakmai tapasztalattal...


A DK szerint kétségbeejtően nő a kórházak adóssága

Óriási felhalmozott tartozást görgetnek maguk előtt a magyar kórházak. Ez az összeg év végére könnyen elérheti a 70 milliárd forintot. A legnagyobb adósok továbbra ...


Ha Gyurcsányékon múlna, tényleg válság lenne az egészségügyben

A Fidesz szerint Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben.


hirdetés