LMP: bővíteni kell az egészségügy forrásait

Az LMP az új egészségügyi államtitkártól az ágazat forrásainak bővítését várja és azt reméli, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán "kőkemény érdekérvényesítő" lesz a kormányon belül - közölte az MTI-vel kedden az ellenzéki párt.

Ikotity István képviselő és Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakszóvivője közleményében jelezte: az új egészségügyi államtitkár bemutatkozásakor a legfontosabbnak azt tartotta, hogy az egészségügy ne az intézmények érdekeit, hanem a lakosság igényeit szolgálja. Az LMP szerint ehhez a kormánynak az ágazat forrásigényét is ki kellene szolgálnia végre, ezért Ónodi-Szűcs Zoltán első és legfontosabb feladata a pénzszerzés - írták.

Az LMP az új egészségügyi államtitkár munkájának eredményét az ápolói és orvosi bérek emelkedésén, a szakemberek kivándorlásának csökkenésén, a kórházak adósságkonszolidáción fogja lemérni.

Hozzátették: aggodalomra ad okot, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán annak az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak volt a főigazgatója, amely feladatul kapta a kórházi adósságok rendezését, de ez nem sikerült.

| egészségügy, egészségpolitika
2015-10-13 18:39:57


data-full-width-responsive="true">