Ónodi-Szűcs Zoltán: meg kell határozni a egészségügy szereplőinek feladatát

Előbb meg kell határozni az egészségügy szereplőinek feladatát ahhoz, hogy az anyagi kérdésekkel foglalkozni lehessen - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős új államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Az államtitkár elmondta: az egészségügybe tett források összege infláció feletti volt, és ez igaz a fekvőbeteg-ellátásra is, ahol az egy egységre jutó finanszírozás haladta meg jóval az inflációt.

"Ennek ellenére látjuk azt, amit most látunk" - mondta, hozzátéve, elképzelhető, hogy "ami a szemünk elé tárul", az nem a valóság.

Szavai szerint azt, hogy pontosan mennyi forrásra van szükség az egészségügyben, akkor lehetne megmondani, ha lenne egy a teljes lakosságot felölelő állapotfelmérés.

Az új államtitkár úgy fogalmazott, hogy ma az egészségügyi intézmények igényei fontosabbnak tűnnek, mint a lakosság igényei, ezen pedig változtatni szeretne.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden jelentette be, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az egészségügyért felelős új államtitkár.

| Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügy, egészségpolitika
2015-10-13 22:14:36


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.