Ónodi-Szűcs Zoltán: meg kell határozni a egészségügy szereplőinek feladatát

Előbb meg kell határozni az egészségügy szereplőinek feladatát ahhoz, hogy az anyagi kérdésekkel foglalkozni lehessen - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős új államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Az államtitkár elmondta: az egészségügybe tett források összege infláció feletti volt, és ez igaz a fekvőbeteg-ellátásra is, ahol az egy egységre jutó finanszírozás haladta meg jóval az inflációt.

"Ennek ellenére látjuk azt, amit most látunk" - mondta, hozzátéve, elképzelhető, hogy "ami a szemünk elé tárul", az nem a valóság.

Szavai szerint azt, hogy pontosan mennyi forrásra van szükség az egészségügyben, akkor lehetne megmondani, ha lenne egy a teljes lakosságot felölelő állapotfelmérés.

Az új államtitkár úgy fogalmazott, hogy ma az egészségügyi intézmények igényei fontosabbnak tűnnek, mint a lakosság igényei, ezen pedig változtatni szeretne.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden jelentette be, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az egészségügyért felelős új államtitkár.

| Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügy, egészségpolitika
2015-10-13 22:14:36


data-full-width-responsive="true">