Szent Imre-kórház: zavartalan a betegellátás az intézményben

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban a gyógyító munka továbbra is zavartalanul folyik annak ellenére, hogy a közelmúltban két osztályáról is felmondtak orvosok vagy jelentették be távozási szándékukat. Az intézmény a sajtóban megjelent, a kórházat érintő írások miatt jogi lépéseket tesz.

Bálint András, az intézmény orvosigazgató-helyettese az MTI-nek szerdán a kórházban nyilatkozva elmondta, a sajtóban számos ellentmondásos és téves információ jelent meg a távozások nagyságrendjét és következményeit illetően.

"A lezajlott távozások ellenére a betegellátás biztonsága nem kérdőjeleződött meg" - fogalmazott. Hozzátette: ezt egyrészt az intézményben dolgozó orvosok pluszmunkájával, illetve külsős szakorvosok segítségével oldották meg. Bálint András leszögezte: műtétek nem maradtak el, az intézményi várólista sem nőtt a távozások miatt.

Az orvosigazgató-helyettes jelezte, egyik esetben sem a kórház kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését.

Bálint András elmondta, a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályát vezető főorvos november 1-jén távozott "kikéréssel, áthelyezéssel", ezt követően az osztály dolgozói közül ketten áthelyezéssel, négyen felmondással távoztak.

Novák Éva, az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály megbízott főorvosa azt mondta, a betegek minden körülmények között elvárják, hogy megfelelő ellátást kapjanak.

Hozzátette: a felmondásokkal a maradó orvosoknak "feszesebb a munkatempójuk", a műtétek száma és az adminisztráció sem lett kevesebb, de "ebben a nehezített helyzetben is minden kolléga teljes odaadással végzi a munkáját".

Bánsághi Zoltán, a radiológiai osztály vezető főorvosa - aki a távozó orvosok egyike - az MTI-nek elmondta, az elmúlt napokban a kórház vezetésével közösen azon dolgoztak, hogy távozásával ne sérüljön a betegellátás az intervenciós radiológia területén.

Mint mondta, az a megállapodás született, hogy heti rendszerességgel visszajár a Szent Imre-kórházba, és részt vesz az onkológiai és érsebészeti team-megbeszéléseken és a betegellátásban is.

Beszámolt arról is, hogy a kórház uniós pályázati forrásból lecserélheti képalkotó berendezéseinek egy részét 600-800 millió forint értékben.

Futó Barnabás, a kórház jogi képviseletével megbízott ügyvéd az MTI-nek elmondta, a sajtóban rendkívül sértő megnyilvánulások jelentek meg, "egyes médiumok két érintett fals információit adták le minden kontroll és a kórház megkérdezése nélkül". Ezt azt jelenti - folytatta -, hogy ezzel megsértették a kórház jó hírnevét, ezért személyiségi jogi pereket indítanak, amelyekben jelentős sérelemdíj megállapítását fogják kérni.

| Szent Imre-kórház, betegellátás, egészségügy
2015-12-09 21:40:53


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.