Fidesz: a szocialisták elvették a pénzt az egészségügytől

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt 600 milliárd forintot vettek el az egészségügytől.

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján megismételte az MSZP-nek azt a javaslatát, hogy a kormány fontolja meg a 2016-os költségvetés módosításával 460 milliárd forint átcsoportosítását az egészségügynek. A szocialisták emellett önálló egészségügyi minisztérium létrehozását is javasolják - mondta. Tukacs István bírálta, hogy szerinte Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemrég kinevezett egészségügyi államtitkára nem állt elő azokkal az elképzelésekkel, amelyek a szféra katasztrofális helyzetét megoldanák.

A Fidesz közleménye szerint a szocialisták kormányzásuk idején a betegeken üzletelni akartak, a kórházakat eladósították, az egészségügyi dolgozóktól elvettek egyhavi bért vagy utcára tették őket.

Azt írták: a szocialistákat nem érdekelte sem a betegek, sem az ápolók, sem pedig az orvosok sorsa.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a polgári kormány elsőként az egészségügyi dolgozóknak indított béremelést, idén is emelkedett az ápolók és az orvosok bére. Országszerte felújítják a kórházakat, a rendelőket, csökkentik a kórházak adósságát és a várólistákat - tették hozzá, hangsúlyozva, az Emmi jelenleg is konzultál az ágazat képviselőivel a további lépésekről.

| egészségügy, egészségpolitika
2016-01-28 19:07:05

Web Design & Development Prowebshop