Együttműködési megállapodást kötött az Emmi és a WHO

Két évre szóló együttműködési megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodája, az együttműködés középpontjában a betegségek megelőzése és az egészségfejlesztés áll - közölte az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Emmi, WHO, egészségügy | MTI Hírek13 | MTI
A 2016-ra és 2017-re vonatkozó megállapodás a fertőző és nem fertőző betegségek megelőzése és kezelése, valamint az egész élettartamot átfogó egészségfejlesztés és az egészségügyi rendszerek területén fogalmaz meg programokat - áll a közleményben.

Hozzátették, a megállapodás prioritásait a globális és regionális szintű szükségleteknek, illetve Magyarország egészségügyi helyzetének megfelelően alakították ki, figyelembe véve az Egészség 2020 európai stratégia egyes kategóriáit.

A szakmai együttműködés a Egészségügyi Világszervezettel jelentős szerepet játszik a magyarországi népegészségügyi stratégiai gondolkodás megerősítésében, ugyanakkor a WHO a példaértékű magyar gyakorlatokat, például a népegészségügyi programelemeket továbbítja tagországainak - írták.

| Emmi, WHO, egészségügy
2016-03-18 18:27:10

Web Design & Development Prowebshop