Az egészségügy azonnali rendbetételét követeli a PM

Az egészségügy azonnali rendbetételét követelte a párt csütörtöki demonstrációján a PM társelnöke, aki bejelentette, hogy ennek érdekében egy 15 pontos határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
Az egészség világnapján Szabó Tímea független képviselő és a párt körülbelül két tucatnyi aktivistája valamint szimpatizánsa két kórházi ágyat tolt az Oktogontól a Kossuth térig. Transzparenseinken például az szerepelt, hogy "A magyar egészségügy állapota életveszélyes!" vagy, hogy "Az állam egyre kevesebbet költ az egészségügyre!"

Szabó Tímea sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarországon nem egészség,-, hanem "betegségügy" van és a betegek lassan nem gyógyulni, hanem meghalni járnak a kórházakba.

Javaslatában leírt követeléseikből idézve az ápolók és nővérek azonnali béremelését, a budapesti kórházak felújítását, illetve a kórházi fertőzések megállításának szükségességét - említette. Felszólította a kormányt, hogy azonnal tegye vissza az államkasszába az "egészségügyből ellopott" négyszáz milliárd forintot, helyezzen nagyobb hangsúlyt a gyermekek, a szív- és érrendszeri valamint a daganatos betegek ellátására, az elkövetkező években pedig a költségvetésnek legalább a 15 százalékát fordítsák az ágazatra. A politikus emellett a várólisták megszüntetését, mobil szűrőrendszerek felállítását is kérte.

Végül arra bíztatott minden egészségügyi dolgozót, hogy csatlakozzanak a fekete ruhás nővérként ismert Sándor Mária felhívásához és a pedagógusok április 15-re tervezett figyelmeztető sztrájkjának napján vegyenek fel fekete ruhát.

| egészségügy, egészségpolitika
2016-04-08 00:04:54
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop