Ónodi-Szűcs: idén elkezdődik az egészségügyben a béremelés

Az idén elkezdődik az egészségügyben a béremelés, a kormány pénzügyileg erre készen áll - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak adott, a lap csütörtöki számában megjelent interjújában.

egészségügy, egészségpolitika, bére | MTI Hírek13 | MTI
Az államtitkár azt közölte: csak a szakmával közös megállapodás alapján szeretnék elindítani a béremelést. Az, hogy pontosan mikortól, a tárgyalások során dől el - tette hozzá.

Jelezte: az egyezségnek május 10-éig célszerű megszületnie, hiszen azon a héten indul a jövő évi költségvetés vitája.

Ónodi-Szűcs Zoltán - az ágazati sztrájktárgyalások előző napi fordulója után - azt mondta, hatalmas mennyiségű pluszpénz kerül az ágazatba, és most arról kell dönteni, hogyan kellene szétosztani a többletet.

"Adott egy összeg, melyet csak bérfejlesztésre költünk, ezen senki nem akar takarékoskodni" - fogalmazott az államtitkár.

Közlése szerint a legutóbbi egyeztetésen azt a kérdést tették fel a tárgyalópartnereknek, hogy egységes béremelés legyen-e, vagy mindenki "érdemei szerint" kapjon emelést, megjelenítve így a bértáblán a különbségeket.

| egészségügy, egészségpolitika, bére
2016-04-29 09:04:14


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...