Elindult az egészségügyi ápolók felzárkóztató szakképzési programja

Elindult az egészségügyi ápolók felzárkóztató szakképzési programja, amelynek keretében több mint hétszáz ápoló szerezhet magasabb, az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) szerinti szakképesítést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a program célja a régi típusú, általános ápoló és általános asszisztens szakképesítésű, de további szakképesítéssel nem rendelkező egészségügyi szakdolgozók képzettségi szintjének emelése, és az OKJ-s ápolói képesítés megszerzéséhez szükséges képzések biztosítása. Ezek az egészségügyi dolgozók az OKJ-ban nem szereplő szakképesítésük miatt a szakképesítés-ráépülésekbe nem csatlakozhatnak be, így nem tudnak speciális szakirányú képzettséget szerezni azokon a munkaterületeken, ahol dolgoznak vagy ahol a munkáltatójuk foglalkoztatni szeretné őket - írták.

A képzés további, úgynevezett ráépített szakképesítés megszerzését is lehetővé teszi, így a szakdolgozó több munkakörben is alkalmazhatóvá válik. A programban - amelynek kedden volt a nyitórendezvénye - 766 dolgozó vesz részt - közölték.

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ mint projektgazda 69 kórházzal köt együttműködési szerződést annak érdekében, hogy a résztvevők ösztöndíjat, az őket helyettesítők pedig ezért díjazást kaphassanak.

A több mint 1,8 milliárd forint összértékű projekt 2016. január 1. és 2018. december 31. között, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

| egészségügyi ápoló, felzárkóztató szakképzési program, ápoló
2016-05-18 10:00:08
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop