Részmegállapodás született hat havi cafetéria-juttatás kifizetéséről

Peren kívüli részegyezség keretében az egri Markhot Ferenc Kórház szeptember 10-ig kifizeti a mintegy 1100 dolgozónak a nem vitatott, 2013. áprilisa és október 15. között járó félévnyi, összesen közel 70 millió forintnyi cafetériát. Erről hétfő este született megegyezés a kórház és fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint az érintett szakszervezetek között - tájékoztatta a kórház kedden az MTI-t.

Közölték azt is, hogy a megállapodást Tóth Ildikó, a kórház megbízott főigazgatója, Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke és Kovács-Csatlósné Pálos Rita, az Egri Ápolási Szakszervezet elnöke írta alá.

Kitértek arra is, hogy a tárgyalásokat folytatják, és kezdeményezik a cafetéria-ügyben indított peres eljárás szüneteltetését.

Az Egri Ápolási Szakszervezet a cafetéria-ügyben támogató Magyar Szakszervezeti Szövetség kedden kiadott közleményében ugyanakkor arról ír, hogy a jogos cafeteria-követelésnek a töredékét, 32 helyett mindössze hat hónapot hajlandó kifizetni a kórház.

A MASZSZ szerint közel 1500 dolgozó érintett a cafetéria-ügyben, a 2013 óta jogtalanul visszatartott béren kívüli juttatás - dolgozónként évente egyhavi bérnek megfelelő összeg - összesen mintegy félmilliárd forintra rúg.

Felidézték: a Kúria öt, próbaperre vállalkozó dolgozónak az év elején a teljes időszakra vonatkozó összeget megítélte, ám ezt az intézmény képviselői "jogtechnikai hibának" minősítették.

A MASZSZ azt írta: a szakszervezetek egyelőre elfogadták a megállapodás feltételét, a kórház ellen a napokban benyújtott 700 per szüneteltetését, ám jelezték, "nincs vége az ügynek", és ha szükséges, folytatják a bírósági eljárást.

| Egri kórház, cafetéria, egészségpolitika
2016-06-07 21:16:31
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop