PM: a kormány készítsen átfogó tervet az egészségügy átalakításáról

A Párbeszéd Magyarországért arra szólította fel a kormányt, hogy "az ad hoc és veszélyes trükközések" helyett készítsen el és hozzon nyilvánosságra egy átfogó tervet az egészségügy átalakításáról.

A párt társelnöke, aki kedden sajtótájékoztatót is tartott a témában, az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár fővárosi szuperkórházakról szóló nyilatkozata azt mutatja, hogy a kormánynak a leghalványabb elképzelése sincs arról, hogy mit akar tenni az egészségüggyel.

Szabó Tímea arra hivatkozott, hogy az egészségügyi államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth rádió 180 perc című műsorában is arról beszélt, az Etele téren alakítanának ki egy állandó ügyeleti ellátást biztosító, 800-1000 ágyas szuperkórházat. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint a fővárosban három vagy négy "szuperkórházra" lenne szükség: egyre Észak-Pesten, egyre Dél-Pesten, Budán pedig egyelőre az Etele tér környéke látszik megfelelőnek.

Ónodi-Szűcs Zoltán megválasztásakor megígérte, hogy a szakmai és a társadalmi szervezetekkel is konzultál az egészségügy átalakításáról, de ez elmaradt és az államtitkárság semmiféle koncepciót nem hozott nyilvánosságra az átalakítási terveikről - folytatta Szabó Tímea. A Fideszben "szemmel láthatólag egy lobbiháború dúl a szuperkórházakért", miközben a megszorítások miatt az intézmények a meglévő kapacitásokat sem tudják kihasználni, az orvosok és az ápolók pedig Nyugatra menekülnek - jelentette ki.

A független képviselő azt is kérte, hogy a kormányzat biztosítsa a megfelelő béremelést az orvosok és a szakdolgozók számára, fejlessze a diagnosztikai eszközparkot és oldja fel az ellátást fékező volumenkorlátot.

| egészségügy, szuperkórház, egészségpolitika
2016-06-07 21:17:40
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop