Ónodi-Szűcs Zoltán: hosszú távú stratégiában gondolkodik az egészségügyi kormányzat

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerint hosszú távú stratégiában gondolkodnak, ezért a csütörtökön bejelentett béremelés 2019 után is folytatódhat.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában a béremelésről azt mondta, a céljuk az volt, hogy a visegrádi országokhoz közelítsék a kereseteket, és szerették volna a közszférán belüli "rangsort" helyre tenni. Hozzátette: a következő évben 170 milliárd forinttal többet költ a kormányzat egészségügyre.

Ónodi-Szűcs Zoltán közölte: a korábbi emelések miatt a bértábla összecsúszott, a kormány tárgyalópartnerei azt kérték, hogy ezt igazítsák ki, ezért nem mindenkinél lesz azonos mértékű a béremelés.

Beszélt arról is, hogy az új bértáblát jogszabályban szeretnék rögzíteni, így azt kormányrendeletben, vagy törvényben kell kihirdetni.

| egészségügy, egészségpolitika
2016-06-09 23:08:36


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.


Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).