Együtt: a Szent Imre Kórházat bővíteni kellene egy új építése helyett

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja nem tartja racionálisnak, hogy a kormányzat a kelenföldi vasútállomás környékén akar egy új kórházat felépíteni, véleményük szerint ehelyett viszonylag kis költséggel ki lehetne bővíteni a Szent Imre kórházat.

A párt budapesti elnöke keddi sajtótájékoztatóján azokra a bejelentésekre reagált, amelyek szerint a fővárosi kórházfejlesztés során az észak-pesti centrum a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ lehetne, a dél-pesti a legnagyobb kórház a három intézményből összevont Egyesített Szent István és Szent László Kórház, míg a dél-budai centrum Kelenföldön jönne létre.

Az ellenzéki politikusnak a másik két centrum helyszínével nem volt problémája, azt viszont kritizálta, hogy egyelőre kevés konkrétum derült ki a fejlesztésről. Hangsúlyozta, hogy jelenleg csak általánosságok szintjén fogalmazták meg, hová telepítik a kórházakat vagy, hogy azoknak milyen társkórházaik lesznek.

Pataki Márton hangsúlyozta, pártjuk korábban is amellett érvelt, hogy a budapesti kórházátszervezés során nem a régi épületekbe kell "betuszkolni" új funkciókat, hanem a "funkciók köré kell új épületeket építeni". Emlékeztetett, hogy a 2015-ös büdzséhez már benyújtottak egy negyvenmilliárd forintos módosító javaslatot, de az már a költségvetési bizottságban elbukott.

A politikus saját korábbi elképzelésük mellett érvelve azt mondta, hogy a Liget-projekt elvetésével már jövőre 32 milliárd forinthoz lehetne jutni. Hozzátette, hogy ha a minisztériumok nem költöznének a Várba, az további pluszforrásokat jelentene.

| Szent Imre Kórház, egészségügy, szuperkórház
2016-07-05 17:57:17


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...