Emmi: még öt napig lehet benyújtani a praxispályázatokat

Még öt napig, október 15-ig lehet benyújtani a praxispályázatokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A praxispályázatnak az a célja, hogy támogatást nyújtson azoknak a háziorvosoknak, akik praxisjogot vásárolnak.

A közlemény szerint az egy háziorvos által elnyerhető támogatás összege maximum 4 millió forint, és a támogatást ennél a pályázatnál csak a praxisjog megvásárlására lehet fordítani. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek azok az orvosok, akik nyugdíjas korú kollégájuktól vásárolnak praxisjogot.

Az államtitkárság emlékeztetett arra, jogszabály alapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 2014 óta írja ki évente a letelepedési, 2015 óta pedig a praxisjogvásárlási pályázatokat, a két pályázat díjazására 2016-ban 750 millió forintos fedezet áll rendelkezésre.

Az elmúlt két évben 63 letelepedési és 39 praxisjogvásárlási pályázat benyújtója nyert, akik szerződést is kötöttek, és az OEP a pályázatok nyerteseinek összesen 884,4 millió forint támogatási összeget fizetett ki - írták.

Hozzátették: az idén is folyamatos az érdeklődés a háziorvosok részéről és a benyújtott pályázatok egyre jobb minőségben készülnek el. A letelepedési pályázat eredményeképpen sikerült több, tartósan betöltetlen praxisba is orvost találni.

A pályázatok legkésőbb október 15-ig adhatók postára az OEP-hez címezve.

Az államtitkárság megjegyezte: a kormány 2009-hez képest 2016-ban már 50 százalékkal több pénzt biztosított az alapellátás támogatására, így a háziorvosok részére is.

| praxispályázat, egészségügy, ellátás, pályázat
2016-10-12 12:27:47
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop