Előbbre hozná a szakszervezet az egészségügyi béremelés második ütemét

A Magyar Hírlap szerint előrébb hozná a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete az átfogó egészségügyi béremelések második, jövő év novemberére tervezett ütemét.

Az újság csütörtöki cikkében felidézi: az idei egészségügyi béremelés hátrányosan érintette azokat a szakorvosokat, akik a frissen végzett szakorvosok támogatásában részesültek. A béremelések miatt a korábban nekik járó kedvezmény megszűnésével mintegy ötszáz szakorvos havi fix bevétele csökkent. Miután ez kiderült, az egészségügyi államtitkárság jelezte: azok, akik 2016. szeptember 1-je előtt kaptak fiatal szakorvosoknak járó többletet, a jövőben dönthetnek arról, a támogatást vagy az általános alapbéremelést választják a 2017 novemberében esedékes második béremelési lépcsőig.

A Reszasz szerint azonban nem ez a megoldás, hanem a fizetésemelések második ütemének előre hozása 2017. január 1-jére. Ezzel a lépéssel megoldódna azoknak a gondja, akik a fiatal szakorvosoknak járó támogatás megszűnése miatt károsultak, hiszen a béremelés két lépcsője nettó 100 ezer forint veszteséget pótolna - írják a szervezet közleményére hivatkozva. A rezidensképzés alatt ösztöndíjban és hiányszakmapótlékban egyaránt részesültek problémája is megszűnne, mivel esetükben 100 ezer és 50 ezer forint veszteséget pótolna a két lépcső. Hozzáteszik, ez valamelyest rendezné azon sürgősségi szakorvosok helyzetét is, akik korábban 200 ezer forint értékben kaptak Gábor Aurél-ösztöndíjat, ám a béremelés által ők is némileg rosszabbul jártak.
| egészségügy, béremelés, szakszervezet, Reszasz
2016-11-11 00:27:14
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop