Rövidülnek a kórházi várólisták

Lassan, de rövidülnek a kórházi várólisták - írja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai alapján a Magyar Nemzet szombati számában.

Míg júliusban 32 704-en vártak műtéti eljárásra, addig októberben 28 862-en, így mintegy négyezerrel csökkent a várólistán szereplő betegek száma.

Legtöbben szürkehályog-műtétre várakoznak, mintegy 11 ezren, az átlagos várakozási idő több mint három hónap. 2013-hoz képest felére csökkent a várólista és negyedére a várakozási idő.

A leghosszabb ideig térdprotézis-műtétre kell várni, átlagosan jóval több mint egy évet, és több mint 6200 ember szerepel a várólistákon. Nem sokkal jobb a helyzet a csípőprotézis-műtétre várakozók esetében, de a három évvel ezelőttihez képest jelentősen javult a helyzet.

A Magyar Nemzet arra hívta fel a figyelmet: érdemes tájékozódni a régiós különbségekről, mert jelentős eltérések lehetnek az egyes országrészekben a várakozási időt tekintve, és az OEP már nem csupán a beteg lakóhelyéhez legközelebbi intézményben támogatja a beavatkozást. Mi több, a beteg, és indokolt esetben a kísérő utazási költségét is megtéríti - írja a lap.

| kórházi várólista, egészségügy, várakozási idő
2016-11-14 11:25:29


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...