Pető-intézet: nem csökken a konduktorok jövedelme munkakörük változása miatt

Nem csökkent a Pető András Főiskola konduktorainak jövedelme munkakörük változása miatt - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A főiskola közleményével arra reagált, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a Pető András Főiskola konduktorainak bérét továbbra is a pedagógus bértábla szabályozza. Szabó Tímea felhívta a figyelmet arra, hogy a főiskola több mint húsz munkatársának fizetése csökken a felére, ha a terveknek megfelelően a közalkalmazotti bértáblához kötik a konduktorok járandóságát.

A Mihályi Máté, a főiskola kancellárja által szignált közleményben az áll: az intézmény működésének általános átvizsgálása során felülvizsgálták a nem köznevelési intézményben dolgozó konduktor munkatársak foglalkoztatási kereteit. Az érintettek nem vesznek részt a köznevelési feladatok ellátásában, ezért nem sorolhatóak be pedagógus munkakörbe.

A szabálytalanság megszüntetése érdekében tavaly december óta többször tájékoztatták az érintetteket a várható változásokról. A Közalkalmazotti Tanács kéréseit "alapvetően figyelembe véve" megállapodtak a konduktorok új munkaköri besorolásában.

Az érintett munkatársaknak olyan kinevezés módosítást ajánlottak fel, amely számukra a jelenlegihez képest nem jelent semmilyen anyagi hátrányt, tehát a módosítást követően nem csökken a jövedelmük - közölte.

Hozzátette: a jogszabály nem ad mérlegelési lehetőséget a főiskolának a jogszerűtlen jogviszony fenntartásában, így a szabályos foglalkoztatást elutasító közalkalmazottak jogviszonyát meg kellett szüntetni.

A feladatellátás folyamatossága biztosított az érintett területen, a főiskola működése az állami átvétel óta, a racionalizálás következtében stabil - közölte a kancellár.

| felsőoktatás, Pető-intézet, konduktor, jövedelem
2017-03-05 21:40:28
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop