Egészségügyi tanácsadást indít a Párbeszéd

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke országjárásba kezd, amelynek során Falus Ferenc volt országos tisztifőorvossal együtt beszélgetnek az érdeklődőkkel az egészségügy problémáiról, valamint tanácsokat adnak az elérhető szolgáltatásokról és a betegjogokról.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
A független képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján kezdeményezésüket indokolva azt mondta, hogy "katasztrofális helyzetben van az egészségügy" Magyarországon. Az egészségügyi kasszából éves szinten legalább 400 milliárd forint hiányzik, az állam GDP-arányosan körülbelül fele annyit költ az ágazatra, mint a többi EU-s ország, orvosok és ápolók ezrei költöztek külföldre, nem csökkennek a várólisták és Magyarország vezeti az uniós halálozási statisztikákat - sorolta.

A Párbeszéd ezért Falus Ferenccel együtt országjárásba kezd. Hetente egy-egy települést keresnek fel, ahol az érdeklődőkkel beszélgetnek az egészségügy problémáiról, valamint tájékoztatják őket a jogaikról és hogy hová tudnak fordulni egyes betegségekkel. A politikus hozzátette, hogy országjárásukat több hónaposra tervezik.

Falus Ferenc közölte, azért csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy a betegek legalább a jelenlegi rendszerben meglévő lehetőségekről, például szűrővizsgálatokról és védőoltásokról értesüljenek és vegyék igénybe. Emellett pedig személyesen is el tud beszélgetni az érdeklődők egészségügyi problémáiról, valamint tanácsokat tud adni az egészséges életmódról is - tette hozzá.

| egészségügy, egészségpolitika
2017-03-10 11:18:06

Web Design & Development Prowebshop