Párbeszéd: stadionépítések miatt évente 400 milliárd forint hiányzik az egészségügyből

Évente 400 milliárd forint hiányzik az egészségügyből, ez az az összeg, amit a Fidesz-kormány stadionépítésekre és presztízsberuházásokra fordít, az egészségügy rendbetétele helyett - mondta a Párbeszéd társelnöke csütörtöki tatabányai sajtótájékoztatóján.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
Szabó Tímea hozzátette, a Párbeszéd által meghirdetett "Tenni kell" program alapján Falus Ferenc volt országos tisztifőorvossal országjárásba kezdtek. hogy az érdeklődőkkel az egészségügy problémáiról beszélgessenek, illetve tanácsokat adjanak az elérhető szolgáltatásokról.

"Mi abban hiszünk, hogy egy ellenzéki pártnak nem az a feladata, hogy kizárólag a parlamentben szólaljon fel és jogszabálytervezeteket nyújtson be az Országgyűlésnek, hanem megpróbáljon közvetlenül is segíteni az embereknek" - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Szabó Tímea szerint egyre kevésbé érzik biztonságban magukat a betegek a magyar egészségügyben, majd hozzátette, amíg nem tudnak ezen változtatni, megpróbálják cselekvésre fordítani a tudásukat, hogy közvetlenül is segítséget nyújtsanak az állam által cserben hagyott embereknek.

A politikus emlékeztetett arra, hogy hiába van a tatabányai Szent Borbála Kórházban jó állapotú szülészet, az orvoshiány miatt a helyiek már petíciót intéztek emiatt a kórház vezetéséhez.

Falus Ferenc elmondta, el kell érni, hogy az egészségügyi dolgozók jövedelme arra a szintre emelkedjen, amilyen a társadalmi megbecsültségük. Ez a szakmai skálán az első három hely egyikén van, a fizetésük pedig még az emelések után is a jövedelmi skála alsó harmadában található - tette hozzá.

"Olyan fizetésemelésekkel, amikor az egyik réteg kap pénzt, a másik pedig nem, nem lehet megoldani a munkaerő-problémát Magyarországon - fogalmazott a volt országos tisztifőorvos.

Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.