A Fidesz tragédiába vezeti a magyar egészségügyet

Az Együtt szerint a Fidesz-kormánynak a háttérhatalommal és menekültekkel való riogatás helyett az egészségügy egyre súlyosabb problémáival kéne foglalkoznia. Az Együttnek kidolgozott programja van a háziorvosi rendszer rendbetételére is. Létre kell hozni a praxisalapot, emelni kell a praxispénzt és támogatni kell a csoportpraxisok létrehozását!

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint a háziorvosi praxisok közül 352, a fogorvosiak közül 284 tartósan betöltetlen Magyarországon.

Az Együtt szerint a Fidesz hátérhatalmakkal és menekültekkel való riogatással próbálja elterelni a figyelmet az egyre súlyosbodó szakemberhiányról az egészségügyben. Két év múlva már nem 352, hanem 400 betöltetlen praxis lesz, 2020-ra pedig egymillió magyar embernek nem lesz háziorvosa.

Az Együttnek kidolgozott programja van az egészségügy megmentésére. A ma üresen álló és az elkövetkező években megürülő praxisok betöltése azonnali feladat. Többek közt létre kell hozni a 10 éve halogatott praxisalapot, amely segíti a háziorvosok nyugdíjba vonulását és az új orvosok beállását. A praxispénzt még az idén 25 százalékkal meg kell emelni, hogy fedezetet nyújtson az elengedhetetlen alapbéremelésre! Támogatni kell a csoportpraxisok és a praxisközösségek létrehozását. Több ápolónak és szakdolgozónak kell segítenie a háziorvosok munkáját. Ehhez pedig újra kell indítani a középfokú ápolóképzést.

| egészségügy, egészségpolitika
2017-05-31 00:56:37


data-full-width-responsive="true">