MSZP: egyáltalán nem világszínvonalú a magyar egészségügy

Kormánypárti politikusok állításaival ellentétben egyáltalán nem világszínvonalú a magyar egészségügy - hangsúlyozta az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
Szakács László közölte: a Közbeszerzési Döntőbizottság a napokban 50 millió forint bírságot és 8,5 milliós perköltséget szabott ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központra, mert úgy írt ki közbeszerzést, hogy az egyetlen beszállító érdekében álljon. Ennek következtében lélegeztető gépeket, monitorokat nem sikerült beszerezni, viszont a szabálytalan kiírás csaknem 60 millió forintjába került az adófizetőknek.

Egy kormányzati tanulmány szerint 32 ezerrel többen halnak meg az egészségügyben uralkodó állapotok miatt. A Jahn Ferenc kórházban pedig egy teljes osztály ápolói mondtak fel, hogy a kiskereskedelemben találjanak jobb béreket és munkafeltételeket - magyarázta az ellenzéki politikus.

Ugyanannak a kórháznak a mosdójában néhány hónapja többnapos hullát találtak, noha 17 millióért takarítják az épületeket, Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő egyik barátja pedig havi 800 ezerért ad tanácsokat a kórháznak - tette hozzá.

Botka László kormánya igazságot fog tenni, visszaadja az egészségügynek azt az évi 100 milliárd forintot, amit eddig évről évre kivettek belőle, és olyan béreket ad, hogy megálljon az elvándorlás, és lehetőleg azok is visszatérjenek, akik eddig elmentek - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.

Újságírói kérdésre válaszolva a szocialista politikus visszautasította, hogy pártját a Fidesz tartaná életben. A plakáttörvény kapcsán pedig leszögezte: nincs egyeztetés a kormányzópárttal.

| egészségügy, egészségpolitika
2017-06-22 21:57:30


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...