Lehet, hogy máshol épül meg a dél-budai szuperkórház

Lehet, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben épül fel a leendő dél-budai szuperkórház - írta szombati lapszámában a Magyar Idők.

A lap a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva azt közölte: amennyiben július 8-ig nem kötik meg a dél-budai centrum helyszínéül javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez szükséges szerződéseket, a kormány eláll a vételi szándékától, és a beruházást más helyszínen valósítja meg.

A cikk felidézi: a kabinet még tavaly ősszel döntött arról, hogy zöldmezős beruházásként, az M7/M1-es autópályák bevezető szakaszánál található, a középkorban vesztőhelyként használt Dobogó nevű városrészen építik meg a dél-budai szuperkórházat. Az elképzelések szerint egy 1058 ágyas modern tömbkórházat húznának fel ide.

Ugyancsak a Magyar Közlönyben jelent meg a héten a kormány határozata arról, hogy a fővárosi és Pest megyei kórházfejlesztés első ütemében melyik kórház mennyi pénzhez jut a program idei, 40 milliárd forintos költségvetési keretéből.

A lista szerint a Szent István-Szent László Kórház és az Országos Kardiológiai Intézet bázisán, a Nagyvárad téren megvalósuló dél-pesti szuperkórház több mint 5,2 milliárd, míg a Honvédkórházból kialakítandó észak-pesti centrumkórház több mint 3,7 milliárd forintot kap.

A leendő dél-budai szuperkórház tervezésére csaknem 2,3 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Emellett 22 további fővárosi és Pest megyei kórház jut támogatáshoz - olvasható a Magyar Időkben.

| szuperkórház, centrumkórház, egészségpolitika
2017-07-02 23:27:05
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop