Az egészségipar kitörési pont Magyarország számára az NGM helyettes államtitkára szerint

Az egészségipar a digitalizáció, az új eszközök, a terápiás módszerek és az új labortechnológiai berendezések megjelenésének köszönhetően dinamikusan fejlődik, így az iparág jó kitörési pont Magyarország számára - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán a kazah fővárosban, Asztanában tartott szakvilágkiállításon rendezett magyar egészséggazdasági napról telefonon az MTI-nek.

Pomázi Gyula, a magyarországi delegáció vezetője közölte: Magyarország részvétele a kazah kiállításon, illetve az egészséggazdasági nap tovább erősíti a magyar és a kazah gazdasági kapcsolatokat.

Elmondta, az egészséggazdasági nap a magyar egészségipart mutatja be, a kilátogató külföldi szakemberek információkat kapnak a magyarországi lehetőségekről.

Az egészséggazdasági napon bemutatják az iparághoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési programokat, az orvostechnológiai eszközöket, illetve ismertetik az egészségturizmus és a terápiák, például a lovas terápia közti kapcsolatot.

Pomázi Gyula szerint egyebek mellett a kazah és a magyar egyetemek közötti kutatás-fejlesztési együttműködés, az orvostechnológiai eszközök és berendezések gyártása iránt várható nagy érdeklődés. Hozzátette, felvetődött az is, hogy orvostechnológiai eszközöket és berendezéseket gyártsanak magyar cégek Kazahsztánban.

A helyettes államtitkár felidézte, hogy az asztanai világkiállítás június 10-től szeptember 10-ig tart, központi témája az alternatív energia előállítása és felhasználása, illetve nagy szerepet kapnak az egyes iparágak is, ezért döntöttek az egészségipar bemutatása mellett. Az eseményre Kazahsztán mellett Észtországból, Lettországból, több közép-ázsiai országból, valamint az orosz területekről is érkeztek érdeklődők - mondta.

| egészségügy, egészségpolitika, egészségipar
2017-09-07 00:04:09

Web Design & Development Prowebshop