A gyógyszertámogatások emelését ígéri a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy kormányra kerülve emelni fogja a gyógyszertámogatásokat.

Oláh Lajos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ennek mértékét egy később kidolgozandó mutató alapján határozzák majd meg, ami többek között az inflációt is figyelembe veszi majd, hogy a támogatások reálértéke ne csökkenjen.

A független képviselő arra hivatkozott, hogy miközben a költségvetés 2010-ben még 357,7 milliárd forinttal támogatta a betegek gyógyszervásárlását, addig ez az összeg 2015-re 338 milliárdra csökkent. Hangsúlyozta, hogy ugyanezen idő alatt a háztartások gyógyszerkiadása 267,7 milliárdról 319 milliárd forintra nőtt. Ma a büdzsé már a felét sem fizeti az emberek gyógyszerkiadásának - emelte ki a politikus.

A kormány 2010-2015. között évi tíz eurót spórolt minden egyes magyar állampolgáron a támogatás csökkentésével - közölte. Kiemelte, hogy például a rákgyógyszerek esetében sem a leghatásosabb, hanem a legolcsóbbat kell felírni.

Az állami hozzájárulás csökkenése egyedülálló a V4-es országokban, a többi államban növekedés tapasztalható - mondta Oláh Lajos.

| egészségügy, egészségpolitika, gyógyszertámogatás
2017-12-01 01:00:59


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.