Hétszázmilliárdos egészségügyi forrásnövelést követelnek a Liberálisok

A Magyar Liberális Párt azt követeli a kormánytól, hogy azonnal növelje legalább 700 milliárd forinttal az egészségügy forrásait.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
A párt ügyvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a ráfordítások így érnék el a GDP kilenc százalékát, vagyis az OECD-országok átlagát.

Bősz Anett arra hivatkozott, hogy a magyar kórházakban életveszélyesek az állapotok, egyes intézményekben "hadi egészségügy folyik". Példaként említette, hogy vannak kórházak, ahol rozsdásak a lélegeztető gépek, sok varratot nem szabályos orvosi eszközzel zárnak le, ágyi poloskák, zuhanytálcákban hemzsegő lisztkukacok jellemzik a mindennapokat, miközben a Szent Margit Kórházban orvosok, ápolók és betegek is rühesek lettek.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a forrásnöveléssel párhuzamosan a Liberálisok több biztosítós egészségügyi rendszert képzelnének el, amelybe magánbiztosítókat is bevonnának. A rendszert törvényi garanciákkal erősítenék meg, így sem az alap- sem a betegjogok nem sérülnének. Az alapellátáshoz mindenkinek joga volna, ezen felül pedig sávosan emelkedő biztosításokat vezetnének be - ismertette Bősz Anett.

| egészségügy, egészségpolitika
2018-01-19 00:36:00
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop