Karácsony: a kormány tegye rendbe a sürgősségi betegellátást!

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormányt, hogy azonnal tegyék rendbe a sürgősségi betegellátást.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
Karácsony Gergely hétfőn a fővárosi Honvédkórház előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérte, hogy az egészségügynek biztosítsanak elegendő szakembert, forrást és megfelelő informatikai hátteret.

Az intézmény sürgősségi osztályán októberben elhunyt egy daganatos férfi, aki a sajtóbeszámolók szerint órákig nem kapott ellátást. A Párbeszéd társelnöke leszögezte, nem a konkrét ügy és a konkrét esemény miatt emelték fel a szavukat, hanem arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a kormány nem tette meg azokat a lépéseket a sürgősségi ellátás javításáért, amelyeket a szakmai szervezetek kértek.

A kabinetnek a "luxusberuházások és a saját hobbijai helyett" az egészségügy rendbetétele lenne az első dolga - jelentette ki.

Komáromi Zoltán, Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti tanácsadói testületének tagja azt mondta, hogy ha a sürgősségi osztályokon időben képesek felmérni a beteg állapotát és elegendő szakember áll rendelkezésre, akkor nem történhet meg, hogy valaki hat-nyolc órát fekszik, anélkül, hogy ellátást kapna.

Más témára áttérve Karácsony Gergelyt megkérdezték az úgynevezett "kamupártokról" is, amelyek csak a támogatások megszerzése miatt indulnak a választáson. A politikus azt mondta, a Fidesz bármivel próbálkozik, a kormányváltást nem lehet megállítani. A "kamupártoknak" pedig vissza kell fizetniük a támogatást, ha nem kapnak egy százalékot - tette hozzá.

| egészségügy, egészségpolitika
2018-01-29 22:36:37


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.