A magyar emberek egészsége bánja Orbán Viktor újabb győzelmét

A The Lancet, a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi lapja arról ír, az Orbán-kormány újabb győzelme után Magyarország ijesztő példává vált a nyugati országok számára, mert az történik az egészségüggyel, ami akkor várható, ha a politikusok számára fontosabb a népszerűség és a gazdasági stabilitás, mint az ember egészsége. Az írást a hvg.hu vette észre.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
A lap citálja az OECD egyik tanulmányát, melyben Magyarország egészségügyi helyzetét hasonlítják össze más európai uniós országokéival. Megjegyzik, nálunk átlagosan 5 évvel alacsonyabb a várható élettartam, mint amennyi az uniós átlag, és Románia kivételével a szomszédaink is mind tovább élnek nálunk.

Kiemelik a keringési és a daganatos megbetegedések gyakoriságát, az elhízást és a dohányzást is. A The Lancet arról is ír, Orbán vezetése alatt megduplázódott a HIV-es fertőzések száma.

Megemlítik, hogy az egészségügyi kiadások a GDP 7,2 százalékára estek vissza, miközben az uniós átlag 9,9 százalék, és hogy a magyarok csupán 56 százaléka érzi magát egészségesnek.

A The Lancet következtetése az, hogy a magyar lakosság az egészségével fizet Orbán Viktor alulfinanszírozott rendszeréért.

| egészségügy, egészségpolitika
2018-04-23 18:14:04
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop