DK: több tízezer áldozata van a Fidesz egészségpolitikájának

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint évente több tízezer áldozata van a Fidesz felelőtlen egészségpolitikájának.

egészségügy, egészségpolitika | MTI Hírek13 | MTI
Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a DK Magyarország elleni bűnnek tartja, hogy az Orbán-kormány kevesebbet költ egészségügyre, mint bármely más korábbi baloldali kormány.

Hozzátette: a híreket el lehet hallgatni, azokat le lehet tagadni, a demokráciát le lehet bontani, de előbb utóbb mindenki szembesülni fog azzal, hogy a kormány "tízezreket taszít a halálba azzal, hogy nem törődik a magyar emberek egészségével és nem törődik a magyar egészségüggyel".

Hozzátette: nincs még egy olyan OECD-ország, amely rosszabbul teljesítene a halálos betegségek kezelésében, mint Magyarország. Ennek fő oka az - folytatta -, hogy a betegséget későn állapítják meg, mert a vizsgálatokra több hónapos várólista van.

A szóvivő sajtóhírekre hivatkozva beszámolt arról is, a napokban egy idős férfit mellkasi fájdalmakkal hazaküldtek a sürgősségi osztályról azzal, hogy menjen el a háziorvosához. A férfi az orvoshoz tartva meghalt, halálát valószínűleg szívinfarktus okozta - közölte, megjegyezve: ez egy megfelelően működő egészségügyben nem fordulhatott volna elő.

Rónai Sándor elmondta, a jövő évi költségvetést nézve a Fidesz nem látja ezeket a tragédiákat, emberi sorsokat, csak számokat és olyan pénzeket lát, amelyeket ahelyett, hogy egészségügyre költene, el is lophat.

| egészségügy, egészségpolitika
2018-08-01 14:58:30


data-full-width-responsive="true">