MSZP: pofátlanság

Az MSZP frakcióvezető-helyettese "pofátlannak" nevezte csütörtökön sajtótájékoztatón, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklós fizetését augusztustól 1,1 millió forintról 1,78 millió forintra emelték.

MSZP, Kásler, bérmelés | MTI Hírek13
Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, hogy a kormány az oktatásban, az egészségügyben vagy a szociális szférában soha nem hajtott végre ilyen mértékű, 61 százalékos béremelést.

A miniszter fizetését annak ellenére emelték fel, hogy a "Fidesz-kormány károkozása" miatt az egyszerű szűrővizsgálatokra is heteket, hónapokat kell várni, a betegek rettegnek, az egészségügyi dolgozók pedig menekülnek a munkahelyeikről - jelentette ki.

A középiskolába kerülő gyerekek 25 százaléka funkcionális analfabéta, a közoktatási rendszert tízezrével hagyják ott a 16 éves fiatalok, a miniszter unokái azonban drága magániskolába járnak.

Bangóné Borbély Ildikó a Sargentini-jelentésből idézve azt mondta: Magyarország megsérti az Európai Szociális Chartát azzal, hogy az öregségi nyugdíj és az álláskeresési járadék minimális összege nem megfelelő mértékű, ráadásul az utóbbi esetében a három hónapos folyósítási időszak is túl rövid.

A képviselőt kérdezték azokról a sajtóhírekről, amelyek szerint a szeptember végi kőbányai időközi önkormányzati választáson a Momentum jelöltjeként induló, de az MSZP által is támogatott Kovács Róbertet a bíróság évekkel ezelőtt pártfogói felügyelet alá helyezte gyermekbántalmazás miatt. Bangóné Borbély Ildikó azt felelte, nem hallotta a hírt, azt sem tudja, az igaz-e, ezért egyelőre nem tud a kérdésre válaszolni.
| MSZP, Kásler, bérmelés
2018-09-28 08:50:34
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop