A DK egészségügyi minimumprogramot terjesztene a parlament elé

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy az ellenzéki pártok közösen terjesszék be a parlamentnek az általuk az egészségügyi minimumról 2017-ben elfogadott programot.

DK, egészségügy | MTI Hírek15 | Sándor, K.
Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szerint az Orbán-kormány megbukott egészségügyből, és bár Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyolc év "tehetetlenkedése" után elkészített egy reformtervezetet, azt nem sikerült elfogadtatnia.

Felidézte: az egészségügyi minimum programját 2017-ben az MSZP, a DK, az Együtt, a Jobbik, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd, a Liberálisok, a Modern Magyarországért Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szakértői készítették el. Arra kérik az ellenzéki pártokat, hogy közösen terjesszék a programot a parlament elé.

A DK egészségügyi szakpolitikusa, László Imre úgy fogalmazott: Kásler Miklós egy olyan egészségügyi programot hozott össze, ami az ellátórendszer színvonalát "talán közelítette volna" az európaihoz. A próbálkozása azonban megbukott, mert a Pénzügyminisztérium sokallja az arra tervezett 1000-1500 milliárd forintot - tette hozzá.

A képviselő azt javasolta Kásler Miklósnak, hogy miután a kormány nem hajlandó tenni az egészségügy javításának érdekében, mondjon le a posztjáról.

László Imrét megkérdezték, hogy egyetért-e a Kásler Miklós által készített egészségügyi programmal. Azt felelte, hogy részletesen át kellene néznie a dokumentumot, de mindennel egyetért, ami javítja az egészségügyi ellátás színvonalát.

Gréczy Zsoltot faggatták arról, hogy az ellenzéki pártok március 15-ig meg tudnak-e egyezni abban, hogy melyik fővárosi kerületben kit indítanak polgármesterjelöltként. Azt felelte, hogy folynak a tárgyalások, de azt nem tudja, hogy március 15-e előtt lesznek-e hivatalos bejelentések. Az a pártok érdeke, hogy minél hamarabb megszülessen ez a megállapodás - tette hozzá.

Kérdezték azokról a hírekről is, amelyek azt állítják, hogy a jobbikos Varga-Damm Andrea korában ügyvédként olyan adásvételi szerződéseket is készített, amelyek kárt okoztak ingatlantulajdonosoknak. Gréczy Zsolt azt mondta, erről Varga-Damm Andreát kell megkérdezni.
| DK, egészségügy
2019-03-16 18:09:01

Web Design & Development Prowebshop