Kásler: nő a traumatológiai ellátás támogatása

Az állami támogatás emelésével a betegek is érezni fogják, hogy szervezetté válik a traumatológiai ellátás - mondta az emberi erőforrások minisztere az M1 aktuális csatornán pénteken.

Traumatológia, finanszírozás, Kásler | InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.
Kásler Miklós csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nő a traumatológiai ellátás állami támogatása, a fix díjakra ebben az évben 3,4 milliárd forintot, jövőre további 10 milliárd forintot fordít a költségvetés, 2020-tól pedig ezen ellátás finanszírozására 9,5 milliárdot adnak.

A támogatást eszközök, műszerek beszerzésére és fizetésemelésre is lehet fordítani - közölte a miniszter az M1-en.

Elmondta, a finanszírozás emelését jelentős előkészületek előzték meg: tavasszal kezdték el áttekinteni a traumatológiai ellátás helyzetét, és arra jutottak, hogy az országos traumatológiai intézet lesz az ellátás központjában, a második lépcsőben pedig a három regionális centrumra fókuszálnak, amelyek összefogják a megyei osztályokat.

A miniszter elmondta azt is, hogy elindult az alapellátásban a csoportpraxisok átalakítása, valamint a mentők fejlesztése is, utóbbinak köszönhetően a betegek gyorsabban juthatnak el a traumatológiára.

| traumatológia, finanszírozás, Kásler
2019-10-27 14:14:49
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop