A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Magyarország nem eléggé felkészült a koronavírus járványra

Erről Varga Zoltán képviselő beszélt, aki a Belügyminisztérium hétfői sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Papp Károly altábornagy, közbiztonsági főigazgató és Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos ismertette a kialakult helyzetet.

felkészültség, DK, koronavírus, járvány, Fidesz | InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.
A népjóléti bizottság DK-s tagja saját sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az országos tisztifőorvos bejelentette, a tömeges olasz megbetegedések miatt új eljárásrendet vezetnek be. 

A képviselő aggasztónak nevezte, hogy ezt az eljárást azoknak a háziorvosoknak, kórházaknak és mentőknek kellene alkalmazniuk, amelyek évek óta pénz-, ember- és eszközhiánnyal küzdenek.

A politikus azt is aggasztónak tartotta, hogy miközben az illetékesek elismerik, hogy új járványügyi helyzettel állnak szemben, a "magyar kórházak mégsem kapnak kormányzati segítséget a felkészüléshez".

Miközben üdvözölte, hogy az Olaszországból érkezőkre is kiterjesztették a repülőtéri testhőmérséklet-ellenőrzést, nyugtalanítónak nevezte, hogy nem derült ki, mi lesz azokkal, akik közúton érkeznek a fertőzött régiókból.

Varga Zoltán bejelentette, a népjóléti bizottság ülésén kezdeményezte, hallgassák meg Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert, akitől magyarázatot vár az évek óta jellemző "példátlan kormányzati felelőtlenségre".

A Fidesz reakciója

Ismét megkérjük a DK-t, hogy ne a koronavírust használja hatalmi céljaihoz! Megértjük, hogy "Gyurcsány Ferenc nem bír magával, és a baloldal megosztottságáért bármire képes", de ismét megkérjük a DK-t, hogy ne a koronavírust használja hatalmi céljaihoz és álhírek gyártásához.

A Fidesz közölte: a Koronavírus-elleni Operatív Törzs, az országos tisztifőorvos és a többi illetékes kormányzati szerv teszi a dolgát, folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járványt, és megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar emberek egészsége védelmében.


| koronavírus, járvány, felkészültség, DK, Fidesz
2020-02-25 15:00:55

Web Design & Development Prowebshop