A DK a kisvasútról

Újabb milliárdokat akarnak elszórni Orbán Viktor kisvonatfüggőségére, miközben az ápolók és tanárok béremelését leszavazták

kisvasút, DK | InforMed Hírek16   InforMed

 Bár korábban abszurd viccek poénjaként már felmerült a felcsúti kisvasút meghosszabbítása, úgy fest, mégis megvalósítják az ötletet.

Sajtóhírek szerint kormányzati előterjesztésben írnak arról, hogy 12 milliárd forintot szánnak arra, hogy meghosszabbítsák Bicskéig a kisvasutat. De kisvasutat kapna Salgótarján is, sőt, saját kisvasút-járműcsalád ötlete is felmerült.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy miközben a kormány elutasította a tanárok, orvosok, ápolók, tűzoltók béremelését, de a miniszterelnök kisvasút-mániáját mégis van pénz finanszírozni.

Elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor a saját terepasztalának tekinti az egész országot, közpénzmilliárdokat költ vonatozásra, miközben a mi költségvetési javaslatainkat, amik valóban az emberek érdekeit szolgálnák, gondolkodás nélkül dobják a kukába.

Mi, európai magyarok tiltakozunk az ellen, hogy Magyarország miniszterelnöke minden józan gondolat nélkül szórja a pénzt focira és vonatozásra, miközben összeomlik az oktatás, az egészségügy, a gazdaság, ezért harcolunk továbbra is, hogy a fideszes hatalom képviselői már ne sokáig élvezzék a közpénzen való játszadozást.

Varju László országgyűlési képviselő,

a költségvetési bizottság elnöke

DK

| kisvasút, DK
2019-07-11 19:21:28
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop