A DK egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli

Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal hirdessen országos egészségügyi válsághelyzetet és biztosítson plusz forrásokat a zalaegerszegi kórház szívsebészetének.

válság, DK | InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.

A DK egészségügyi szakpolitikusa emlékeztetett, hogy a nyáron távozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének főorvosa, a közelmúltban pedig otthagyta az intézményt az osztályvezető főorvos is.

László Imre hangsúlyozta, jelenleg két szakorvos és két rezidens dolgozik a szívsebészeti osztályon, ennyi emberből azonban nem lehet kiállítani az ügyeletet, ezért ez az osztály nem felel meg a minimumfeltételeknek sem.

Az intézménynek a hét minden napján biztosítania kell Győr, Kaposvár, Szombathely és Balatonfüred kardiológiai ellátását, azaz 1,5 millió ember életéről kell fokozottan gondoskodnia - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A politikus felszólította a kabinetet, hogy a zalaegerszegi "tűzoltás" után világítsa át az összes magyar kórházat, hogy kiderüljön, hány intézmény nem képes biztosítani a folyamatos és törvényes betegellátást. A kialakult helyzetért csak és kizárólag az egészségügyet 9 éve megszorításokkal sújtó Orbán-kormány a felelős, a megszorítások árát azonban nem ők fizetik meg, hanem azok a magyarok, akik megfelelő ellátás híján életüket vesztik - fogalmazott László Imre.

A baloldali ellenzék környezetvédelmi politikájára vonatkozó kérdésre azt válaszolta, senkit nem lep meg ma, hogy a zöld program előtérbe került. A klímakatasztrófa már nem csak egy újságírói fogás, a kérdés pedig nem az, hogy mit lehet csinálni, hanem az, hogy mit kell csinálnunk - tette hozzá.

| válság, DK
2019-09-06 10:20:59
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop