A DK követeli az egészségügyi válsághelyzet kihirdetését

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón, hogy azonnal hirdessen egészségügyi válsághelyzetet.

| MTI Hírek15
A DK egészségügyi szakpolitikusa a Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezete Tanácsának szerdai közleményére hivatkozott, amely szerint a biztonságos betegellátás már az önként vállalt túlmunka maximális kiaknázásával, a munkajogi szabályok rendszeres és sorozatos megsértésével sem biztosítható.

Ez nagyjából azt jelenti, hogy összeomlott az egészségügy - értelmezte a közleményt László Imre, hozzátéve: betegek maradnak ellátatlanul, vizsgálatok és műtétek maradnak el.

A kormánynak a válsághelyzet kihirdetése mellett nagyarányú átcsoportosítást kell végrehajtania a költségvetésben az egészségügy javára - hangsúlyozta.

Kérdésre válaszolva a politikus azt mondta, hogy egy tanulmány szerint az elmúlt tíz évben 1864 milliárd forintot vontak ki az ágazatból. Legalább 6-700 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy rendezzék a béreket, beszerezzék a szükséges műszereket és megteremtsék egy hatékonyabb működés feltételeit - közölte.
| Egészslgügy, válság, DK
2019-05-31 09:41:34


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...


Nem mentális rendellenesség a transzneműség

Nem sorolja többé a mentális és viselkedésbeli rendellenességek közé a transzneműséget az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) - számolt be róla a BBC News.