A DK követeli az egészségügyi válsághelyzet kihirdetését

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón, hogy azonnal hirdessen egészségügyi válsághelyzetet.

Egészslgügy, válság, DK | MTI Hírek15
A DK egészségügyi szakpolitikusa a Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezete Tanácsának szerdai közleményére hivatkozott, amely szerint a biztonságos betegellátás már az önként vállalt túlmunka maximális kiaknázásával, a munkajogi szabályok rendszeres és sorozatos megsértésével sem biztosítható.

Ez nagyjából azt jelenti, hogy összeomlott az egészségügy - értelmezte a közleményt László Imre, hozzátéve: betegek maradnak ellátatlanul, vizsgálatok és műtétek maradnak el.

A kormánynak a válsághelyzet kihirdetése mellett nagyarányú átcsoportosítást kell végrehajtania a költségvetésben az egészségügy javára - hangsúlyozta.

Kérdésre válaszolva a politikus azt mondta, hogy egy tanulmány szerint az elmúlt tíz évben 1864 milliárd forintot vontak ki az ágazatból. Legalább 6-700 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy rendezzék a béreket, beszerezzék a szükséges műszereket és megteremtsék egy hatékonyabb működés feltételeit - közölte.
| Egészslgügy, válság, DK
2019-05-31 09:41:34
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop