A DK szerint kétségbeejtően nő a kórházak adóssága

Óriási felhalmozott tartozást görgetnek maguk előtt a magyar kórházak. Ez az összeg év végére könnyen elérheti a 70 milliárd forintot. A legnagyobb adósok továbbra is a Péterfy Sándor utcai kórház és a Honvédkórház.

| MTI Hírek15
A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány haladéktalanul kezelje a kórházak adósságait. A krízishelyzet már hónapok óta tart, a DK többször is figyelmeztette a kormányt és az Emberi Erőforrások Minisztériumát a közelgő katasztrófára, mégsem tesznek semmi érdemleges lépést.

A kórházaknak nem a válságkezelés a feladatuk, a kijelölt kancellárok és pénzügyi biztosok, akiktől a kormány megoldást várt, mégsem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen az adósságok kezelését képtelenek voltak megoldani.

Mi, európai magyarok azért dolgozunk az Európai Egyesült Államok megvalósításának tervén, hogy az európai egészségügyi minimum garantálja a betegeknek és az orvosoknak, hogy a kórházak zökkenőmentesen, európai színvonalon működjenek, és ne az adósságokon múljon a betegek élete.

Dr. László Imre országgyűlési képviselő,
egészségügyi szakpolitikus,
a Honvédkórház korábbi főigazgatója DK
Kiadó: Demokratikus Koalíció
| kórház, adósság, DK
2019-05-22 12:15:53


data-full-width-responsive="true">