Hirdetés

A gyakorló orvosokat védi az EU?

Az Európai Unió új szabályozása értelmében a gyakorló orvosoknak nem szabad heti 48 óránál többet dolgozniuk.

orvosképzés, egészségpolitika |

InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.

A rendelkezés azért született, hogy biztosítsák, az ellátás minősége nem romlik a fiatal orvosok kimerültsége miatt, ám az orvosszövetségek aggódásuknak adtak hangot, mondván, hogy így a gyakorló orvosoknak nem lesz elég idejük betanulni.

A Brit Orvosszövetség ráadásul amiatt is gondban van, mert félő, hogy a brit országos egészségügyi szolgálat, az NHS nem áll készen a változtatásra.

Dr. Andrew Thornley, a szövetség gyakorló orvosokkal foglalkozó bizottságának elnöke szerint bár az NHS-nek tíz éve volt arra, hogy a 48 órás munkahétre felkészüljön, világos, hogy a döntés nincs kellően előkészítve.

– Nem nyugtatnak meg minket a kormány jelentései, miszerint az NHS 97 százalékban egyetért az új munkaidő-szabályzással, és félünk attól, hogy sok fiatal orvos hazugságra kényszerül majd a munkaidejét illetően.

Sok orvosszövetségi tag érzi úgy, hogy a csökkentett munkaidő miatt romlott a képzés színvonala, és dr. Thornley olyan megoldást sürget, amely nem árt sem a betegellátásnak, sem az orvosképzés minőségének.

Netdoctor
orvosképzés, egészségpolitika

2009-08-06 09:50:25

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop