Hirdetés

A kórházszövetség szerint a kórházak térségi modellje jobb a súlypontinál

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint a kórházak térségi modellje jobb a súlypontinál, nem minden elemében hibátlan még, de legalább mindenkinek kiosztották a feladatait, a hibákat pedig folyamatosan korrigálják - írta a Magyar Hírlap hétfői számában.

kórházszövetség, kórház, egészségügy |

MTI Hírek11

Velkey György a lapnak elmondta: "nagy fába vágta a fejszéjét a kormány, de összességében a folyamat mérlege pozitív. Kétségtelen tény, hogy ezen az úton tovább kell menni. Természetesen sok helyi hiba is van, ami bosszantó, de ha szisztematikusan haladunk, akkor világos, átlátható egészségügyi rendszert kapunk".

A kórházszövetség elnöke fontosnak tartja, hogy a kormány konzultatív egészségpolitikát folytat, tehát szóba lehet állni a vezetőkkel, akik valóban gyakorlatilag körbejárták a kórházakat. Szólt arról is, hogy a béremeléseket az egészségügyben folytatni kell.

"Az ügyeleti bérek méltánytalanul alacsony szinten rögzültek, amin változtatni kell. Az idősebb generáció megbecsülésére is nagyobb figyelmet kell fordítani, de az egészségügyben gazdasági és műszaki feladatokat ellátók fizetését is emelni kell" - mondta.

Velkey György szerint az abszolút csúcsminőség finanszírozása nem az egészségbiztosító feladata, és el tud képzelni egy világos, kiegészítő jellegű biztosítási rendszer kialakítását.

Vannak kiemelkedő minőségű beavatkozások és luxus kategóriába sorolható eszközök, amik extra szolgáltatásként jelenhetnének meg a rendszerben - mondta az elnök, aki szerint idetartozik az orvosválasztás is, például szerinte legálisan megfizethetővé kellene tenni, ha valaki egy nagyhírű specialistával műttetné meg magát, akihez területileg nem tartozik.

kórházszövetség, kórház, egészségügy

2014-02-03 22:36:44

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop