A "táblázatról" nyilatkozik a DK

A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányát!

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Elképesztő látni, hogy mi történik egy országban, ha a kormány pártpolitikai kérdést csinál az oltásból. A hétvégén közzétettek egy táblázatot, amely szerint - ahogy azt Gulyás Gergely miniszter előre megmondta - a bevizsgálatlan keleti vakcinák jobbak, mint a nyugatiak, a Pfizer oltása után pedig sokkal többen kapják el a vírust és halnak meg. 

Az ügyben Karikó Katalin, a Pfizer-BioNTech vakcina egyik kifejlesztője, Széchenyi-díjas kutató hívta fel a figyelmet, hogy a kormány táblázata félrevezető, arról több fontos információt is lehagytak, például hogy milyen korú betegről volt szó, és hányan voltak közülük krónikus betegek.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányát! A kormány emberéletekkel játszik, amikor mindent megpróbál azért, hogy aláássa az emberek bizalmát az Európában már bevált oltóanyagokban. 

Képesek akár adatot hamisítani és hazudni is, csak hogy igazolják az eddigi vakcina beszerzési gyakorlatukat. Ez nem csak gusztustalan, hanem veszélyes is, ezzel embereket beszélhetnek le arról, hogy beadassák maguknak az egyik legnagyobb számban elérhető vakcinát, a Pfizert.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

| koronavírus járvány, COVID-19, kormányhirdetés
2021-04-27 12:27:17
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop