A tömegrendezvényeket betiltották egy hónapra, négy nap szabadság

Egy hónapon át tilos tömegrendezvényt tartani az orosz fővárost körülvevő Moszkva megyében a járványhelyzet romlása miatt - jelentette be Andrej Vorobjov, a régió kormányzója. Országos szinten ismét több mint 14 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Vorobjov elmondta, hogy a régióban az elmúlt egy hét alatt csaknem a duplájára, 500-600-ról 800-950-re emelkedett a kórházba szállított új betegek száma. A mentőkhöz beérkező hívások száma eléri a 12 ezret a hétmillió lelket számláló régióban.

Szergej Szobjanyin, a mintegy 12,5 milliós Moszkva polgármestere egy kórházlátogatás során robbanásszerű növekedésről beszélt, rámutatva, hogy az elmúlt tíz nap alatt mintegy 80 százalékkal, a június 5-én mért 5245-ről 6-7 ezerre nőtt a napi új esetek száma a fővárosban. A súlyos állapotban kórházba szállított betegek száma 70 százalékkal emelkedett ugyanebben az időszakban.

Beszámolója szerint a járvány mostani fellobbanása erősebb annál, mint amit 2020 áprilisában-májusában tapasztaltak. A helyzet súlyosbodása miatt a polgármester június 20-ig kényszerszabadságot rendelt el a legtöbb moszkvai vállalat számára.

Szobjanyin kedden bejelentette, hogy a fővárosban négyezer ágyat készítettek elő, tizenhatezerre növelve a fertőzöttek ápolására alkalmas kapacitást. Arra hívta fel a moszkvaiakat, hogy tanúsítsanak felelősségteljes magatartást, és oltassák be magukat. 

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő újságírónak elmondta, hogy a Kreml elégedetlen a lakosság átoltásának ütemével. Vlagyimir Putyin elnök, amikor csak módja van erre, a vakcina beadatására buzdít, a lakosság ösztönzésében a régiók vezetése illetékes, a helyi sajátosságok figyelembe vételével.

| koronavírus, Covid-19, Moszkva
2021-06-16 10:19:06
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop