A WHO a kötelező védőoltásról

A járványkezelésben a "legutolsó megoldási lehetőségnek" tekinti a koronavírus elleni védőoltás kötelező tételét az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

A vakcina beadását csak akkor szabad kötelezően elrendelni, ha már minden más lehetséges intézkedést megtettünk annak érdekében, hogy növeljük az átoltottságot- mondta Hans Kluge, a WHO európai részlegének vezetője online sajtótájékoztatóján.

Az oltás kötelezővé tételének hatékonysága nem egyértelmű, mindig az adott helyzettől függ, és az embereknek a hatóságokba vetett bizalma is fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Európa több országában, köztük Németországban és Ausztriában döntöttek úgy az utóbbi hetekben, hogy kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást. Az intézkedés tiltakozásokat váltott ki. Európán kívül Indonéziában, Mikronéziában és Türkmenisztánban tették kötelezővé az oltást a felnőtt lakosság számára.

Hans Kluge azt is hozzátette, hogy nagyobb figyelmet kell fordítani a gyerekek védelmére, az 5 és 14 év közötti gyerekek jelenleg a leginkább veszélyeztetettek,

| kötelező védőoltás
2021-12-08 11:48:25
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop