Államtitkári nyilvános meghallgatás

A MOK röviden ismerteti véleményét az új egészségügyi rendeletekről. A Facebook-on megjelent videot Ön is megtekintheti. Link a lap alján.

| InforMed Hírek20   InforMed | Glanz, J.

Kép: DW

Az elmúlt héten társadalmi egyeztetés indult egészségügyi tárgyú rendeletekről. A rendeletek a csak magánellátásban dolgozóknak kötelező egészségügyi szolgálati jogviszony létesítését írják elő továbbképzési köntösbe bújtatva, megváltoztatják az alapellátó orvosok, fogorvosok finanszírozását, a háziorvosok és asszisztenseik kötelező ügyeleti ellátását rendelik el, valamint a praxisok összevonása vagy visszaadása esetén nem rendezik a vagyoni jog elvesztéséből fakadó károkat.

Ezen egyeztetés egyik eleme e hét csütörtökén megtartott nyilvános egyeztetés, amelyet az alábbi linken végignézhettek. Egyértelmű, hogy nincs konszenzus a rendeletek kapcsán, sem meggyőző válaszokat nem kaptunk a felmerült aggályokra. 

Ezek a rendeletek a már kihirdetett törvénymódosításokkal együtt összességében a betegeket és minden orvosi réteget hátrányosan fognak érinteni, érdekeiket súlyosan sértik, ezért a MOK elnöksége az alapszabályban rögzített kötelezettségének megfelelően rendkívüli országos küldöttközgyűlést hív össze 2023. február elején a további lépések meghatározása érdekében.

A video itt érhető el

| rabszolgaság, új egészségügyi rendeletek
2022-12-30 13:16:57
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop