Az amerikai republikánus képviselők előterjesztették javaslatukat az új egészségbiztosítási törvényről

Az amerikai republikánus párti képviselők beterjesztették hétfőn a kongresszusnak az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonására vonatkozó, valamint egy új egészségbiztosítási törvényről szóló javaslatukat.

USA, egészségügy, Obamacare | MTI Hírek13 | MTI
A javaslatot először a képviselőház és a szenátus illetékes bizottságai vitatják meg.

A tervezet egyebek között 2020. januári határidővel befagyasztaná az Obamacare-törvénynek a Medicaid programra vonatkozó részét. A Medicaid a szerény jövedelműek egészségügyi ellátását segíti, s mivel az Obamacare lehetőséget adott rá, hogy az egészségbiztosítás erre is kiterjedjen, egyes szövetségi államokban ezt be is vezették. 2020-től is lehet majd pályázni a Medicaid segítségére, de egyénileg, és nem jár majd együtt automatikusan az egészségbiztosítással. Egyes sajtóhírek szerint azonban a Medicaidre fordítandó költségvetési összegeket korlátozni tervezik.

Fontos eleme az új javaslatnak, hogy eltörlik a jövedelmi alapon kérhető támogatásokat az egészségbiztosítás megvásárlásához, s helyette életkor alapján meghatározott, visszatérítendő adóként elszámolható lenne a megvásárolt egészségbiztosítás ára. Republikánus források szerint bizonyos, magas jövedelemszint felett azonban az adóvisszatérítés nem vehető majd igénybe.

Négy republikánus szenátor - az ohiói Rob Portman, a nyugat-virginiai Shelley Moore Capito, a coloradói Cory Gardner és az alaszkai Lisa Murkowski - már a tervezet hétfő esti benyújtásakor azt kérte, hogy őrizzék meg az egészségbiztosítás Medicaidre vonatkozó részét. A szenátorok aggodalmukat hangoztatták és felelősségteljes döntést kértek.

| USA, egészségügy, Obamacare
2017-03-07 22:41:51
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop