Az Egészségügyi Minisztériumban fogadják a Traumatológus Társaság hattagú delegációját

Lajosmizse, 2006. szeptember 8. (MTI) - Egyik pillanatról a másikra értesítette az Egészségügyi Minisztérium a Traumatológus Társaságot arról, hogy a szervezet küldöttségét pénteken délre várják a minisztériumba - közölte Lajosmizsén Ács Géza főorvos, a Magyar Traumatológus Társaság főtitkára az MTI-vel.

| MTI Hírek 2006 ;3
A csütörtökön kapott minisztériumi tájékoztatás után összeállított hattagú delegációt Frőlich Péter, a társaság alelnöke fogja vezetni, mert a társaság elnöke külföldön tartózkodik - mondta a távirati irodának Ács Géza pénteken a Lajosmizse melletti Gerébi Kúriában, a XIII. Gyermektraumatológus Vándorgyűlés előtt.

A társaság főtitkára kiemelte, hogy a tárgyalás alapját a Magyar Traumatológus Társaság augusztus 30-án, Budapesten megtartott rendkívüli közgyűlésén elfogadott határozat képezi.
Érdeklődve és reménykedve várjuk a minisztérium lépéseit, mert a döntés a minisztérium kezében van - tette hozzá Ács Géza.

A főorvos szerint a kórházak és az orvosok között létrejött "kényszerszerződéseket", amelyeket véleménye szerint nem lehet "színlelt szerződésnek" nevezni, a munkáltatók gazdasági és jogi tanácsadói találták ki, s ez nagyon jó "mentőöv" volt arra, hogy elfogadhatóbb mértékű ügyeleti díjban részesüljenek az orvosok.

Hozzátette: ez kényszermegoldás volt, amelyet nem szeretnének folytatni, mert az orvosok azt szeretnék, ha közalkalmazottként, a fizetés részeként kapnák meg a megfelelő ügyeleti díjat.
Utalt arra, hogy a rendkívüli közgyűlésükön elfogadott ügyeleti díjakkal kapcsolatban a sajtóban megjelent számok félreértésen alapulnak, és ezért fordulhat elő az, hogy felhánytorgatják, "milyen hatalmas szorzóval kívánnak fizetésemelést az orvosok".

A társaság főtitkára ismertette, hogy az ügyeleti díjat óradíjban, az alapfizetésből határozzák meg, így az ő óradíjuk jelenleg egy segédmunkás óradíjának felel meg, azaz mindössze 600-800 forintot tesz ki.

Kijelentette: ők ennek a tételnek kérik a háromszorosát, ami nem azonos azzal, mintha 250 százalékos fizetésemelést követelnének. Ez az ügy egy "kicsit rosszul volt kommunikálva" - jelezte, hozzátéve: a helyzet az, hogy ők csak "egy tisztességes szakmunkási órabért"
kérnek.
A Gerébi Kúriában 13. alkalommal megkezdődött kétnapos vándorgyűlésen a traumatológusok és a gyermeksebészek előadásokat hallgatnak meg, és szekcióüléseken tájékozódnak a legújabb tudományos eredményekről és gyógyítási módszerekről.
|
2006-09-09 12:29:26
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop