Az Emmi jogtalanul tartott vissza közérdekű adatokat

Az MSZP szerint a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata bebizonyította, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) "tudatosan visszaélt a hatalmával, és jogtalanul visszatartja a kikért, koronavírus-járvánnyal összefüggő közérdekű információkat.

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Az MSZP EP-képviselője szerint elvárható lenne, hogy a történtek után Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere lemondjon, illetve hozzáférhetővé tegye a kikért adatokat.

Ujhelyi István az ügyben kész bírósághoz fordulni, ha az Emmi harminc napon belül nem tesz eleget törvényi kötelezettségének, pártja kormányra kerülése esetén pedig mindenkit felelősségre vonnak, aki tudatosan titkolt el közérdekű adatokat a járványidőszakban.

Az elmúlt időszakban egyebek mellett a koronavírusos betegek oltottsági adatairól, valamint az uniós vakcinabeszerzés körülményeiről és az abban való kormányzati eljárásról kérdezte a minisztériumot.

A szocialista politikus szerint a kormány csak azért támadta a brüsszeli közös vakcinabeszerzést és "hazudott annak részleteiről", mert "így akarta elfedni a mutyigyanút, az uniós engedélyek hiánya miatt jelenleg is komoly problémákat okozó keleti oltóanyagok beszerzését".

| koronavíros járvány, adatok eltitkolása, Magyarország
2022-01-23 13:07:39
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop