Bécsben újabb 22 embernél azonosították a Delta vírusvariánst

A hétvégi nyolc alsó-ausztriai eset után Bécsben további 22 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus Delta nevű variánsát.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Az újonnan igazolt bécsi esetekből jelenleg már csak öten betegek, mert a mutánsok beazonosítása minimum 10-14 napot vesz igénybe. Mindegyikük külföldi utazásról tért vissza, és sokan közülük megfertőzték az egész családot. Az egészségügyi hatóságok további 35 gyanús esetet vizsgálnak. 

Az Indiában felfedezett Delta variáns 40-60 százalékkal fertőzőképesebb, mint az eredeti koronavírustörzs, illetve a többi mutáns, ezért Ausztria már április végén beutazási tilalmat rendelt el az Indiából érkező repülőgépekre, és ezt június elsejétől Nagy-Britanniára is kiterjesztette.

Virológusok óva intenek, hogy "lám, az utazási korlátozások ellenére is felütötte fejét az agresszívebb Delta variáns", és felszólítanak arra, hogy mindenki legyen körültekintő a társas kapcsolataiban, és továbbra is tartsák be a még érvényben lévő járványügyi korlátozásokat, elsősorban a zárt terekben előírt maszkviselést.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 112 embernél igazoltak újabb fertőzést, a járvány kezdete óta 648 732 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 307, az intenzív kezelésre szorulók 99-en vannak. A Covid-19.be az elmúlt napon egy ember halt bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 662-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 634 123.

| koronavírus járvány, Covid-19, delta variáns, Bécs
2021-06-15 11:16:33
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop